Charlotte Tammi
Charlotte Tammi

Jag har under hela mitt liv haft mer eller mindre känningar från andra sidan. Både min mormor och mor hade kontakt med andevärlden, så för mig var det inga konstigheter att vi hade besök av änglar hemma ibland, eller att någon redan visste vad som skulle ske innan det hände.

Det var först när jag berättade i skolan vad jag var med om hemma som jag förstod att det inte är så vanligt eftersom jag blev fruktansvärt retad efter det.

Åren gick, jag växte upp och tänkte inte så mycket på det. Jag skaffade familj och hade fullt upp med annat. Efter några år träffade jag en väninna som var nyfiken på det andliga och vi började gå på spirituella föreningar tillsammans. Då vaknade nyfikenheten och intresset upp igen.

Nu blev jag ännu mer övertygad över vad andra sidan kan åstadkomma. På föreningen kunde man skriva önskningar på små lappar som man stoppade ned i en kruka. Varje onsdag sände de som höll i kursen healing till krukan och dess innehåll.  På min lapp hade jag skrivit en önskan om att min mamma skulle bli fri från sin diabetes.  En svår sjukdom där hon behövde ta sprutor flera gånger om dagen och med ett stick i fingret mäta sockerhalten i blodet vid varje måltid. Det gick en tid och jag glömde bort lappen i urnan. Men en dag ringde min telefon, det var min mor i luren, hon berättade med förvåning i rösten att hon varit på kontroll för sin diabetes där hade hon blivit helt friskförklarad av läkaren. Mamma förstod ingenting av vad som hade skett, inte läkaren heller kunde förstå hur det hade gått till. Hon som hade haft så kraftig diabetes och i så många år. Fortfarande efter tjugo år har hon ingen diabetes.  Jag berättade aldrig för min mor vad jag hade gjort.

För några år sedan kände jag att jag måste börja reda ut vad mina upplevelser är för något. Händelser som jag är med om vid vissa tillfällen, som till exempel, den gången jag var ute och körde med min bil. Jag kände att jag måste sakta ned farten, sedan började jag automatiskt att blinka i ljuset till den mötande lastbilen, jag gör allt detta utan att ifrågasätta handlingen. När jag hade stannat helt med bilen och även lastbilen hade saktat ned, i förvåning antar jag, så kommer det en älg upp ur diket och springer över vägen. Den känslan som jag hade efter den gången glömmer jag aldrig.   

Till slut kände jag att jag måste reda ut vad som händer mig och varför det händer. Jag började leta kurser för att lära mig mer om andra sidan. Jag hittade en utbildning som jag tyckte lät spännande. Det bästa var att kursen fanns i Karlstad, men det var svårt att komma in på den för den var alltid fullbokad. Till slut efter några år, blev det min tur att få en plats på den ettåriga utbildningen. Det var det bästa jag gjort. Där fick jag bena isär och förstå mina upplevelser som jag varit och alltjämt är med om.

Efter denna ettåriga medium- och healingutbildning förstod jag att det är healing jag vill hålla på med. Jag gick även en fortsättningskurs i
Reiki I & II. Därefter byggde jag på med en Masterutbildning i healing.
Jag passade även på att komplettera med en kurs i djurkommunikation.