dekor

Vad kostar frakten?

Vi har en enhetsfrakt på 79 kr per beställning upptill 2999 kr (inom Sverige) Därefter beräknas frakten per vikt. Vi erbjuder även leverans till Finland, Danmark, frakten kostar 99-149 kr, upptill 5 kg.
Vi skickar med Postnord & DHL.

Leveranstiden är i normalfallet 3-5 dagar beroende på var i landet (Sverige) du bor, vad du beställer och när du beställer. Vi skickar alla helgfria vardagar året om, men det kan hända att vi ibland är lite lediga också men vi försöker att hålla dig som kund uppdaterat på det.

Hur gör jag om jag ångrar mig?

Om du av någon anledning ångrar ditt köp så har du enligt enligt svensk lag 14 dagars ångerrätt från den dagen du mottagit produkten. För att rätten ska gälla måste du kontakta oss inom dessa 14 dagar genom att kontakta oss.

OBS! returer bekostas helt av köparen.  Har du fått en gåva av oss (t.ex köp över 990 kr) och gör en retur (utan byte) så räknar vi även att gåvan kommer tillbaka oanvänd, behåller du gåvan så dras dess värde från ditt innestående varuvärde.

Om du vill ångra ditt köp måste varan och originalförpackningen vara i väsentligt oförändrat skick. Det ska med andra ord gå att sälja din returnerade vara som ny till någon annan. Kläder som doftar t.ex parfym godkänns inte som returrätt. Du är skyldig att emballera returförsändelsen på sådant sätt att den inte riskerar att skadas under transporten till oss. Produkter som ankommer skadade i retur till oss på grund av att de inte paketerats på skyddande sätt och därmed blivit skadade under transporten, godkänns inte som reklamation eller returrätt. På grund av hygieniska skäl finns ingen returrätt för icke plomberade hud- och hårvårdsprodukter eller örhängen, enligt svensk lag 2005:59,4:1.2.3.  Retur gäller endast förutsätt att varan är plomberad, oanvänd och förpackningen obruten (gäller hud & hårvård).
Att inte hämta ut ditt paket räknas inte som att du ångrar köpet. Hämtar du inte ut ditt paket debiteras du kostnaden för returfrakt plus en administrativ avgift på 250 kr.

Ooops, jag har fått fel vara?

Sorry…även om vi normalt har grym koll på allt vi skickar så kan det ju tyvärr hända att något blir fel. Om du vill reklamera något du köpt, hör av dig till oss så snart som möjligt innan du skickar tillbaka något.

Vi tar inte emot något som är skickat med postförskott eller mottagarfrakt, och vi tar inte heller emot försändelser som vi inte har godkänt innan.

​Om något i din beställning är skadat vid leverans, kontakta oss så snabbt som möjligt. Är ytteremballaget skadat, kontakta vår fraktleverantör Postnord eller DHL. Om de krånglar med dig, hör av dig till oss så löser vi det tillsammans.

Produktinformation

Den produktinformation som anges vid varje vara baseras på offentlig information från tillverkaren eller distributören. Informationen kan när som helst ändras av tillverkaren. Produktinformationen hålls så uppdaterad som möjligt men vi kan ju  inte på något sätt ansvara för att den är alltid 100% korrekt. Vi har också våra måndagsmorgnar och fredagseftermiddagar och alla andra dagar där mellan. Är du som kund på något sätt osäker på produktens innehåll, bör du i första hand kontakta oss via mejl eller via kontakta-oss-sidan. Våra omdömen är subjektiva och det är inte säkert att du som kund kommer att tycka likadant. Omdömena kan inte användas som ett argument för att häva ett köp.

Personligt & Schysst

Vår motto: What goes around, comes around.
Vi strävar efter att göra vårt yttersta och bästa för att ge dig så bra service som möjligt. Har du frågor, fråga oss. Är du nöjd, berätta det. Är du missnöjd, hör av dig till oss så har vi en chans att göra något. Och glöm inte att vi också är människor och kan göra fel, vi respekterar dig och hoppas att du gör det samma tillbaka. Vi är tacksamma om du vill ge oss ett betyg på vår facebook sida och vi är glada om du vill följa oss där. Vill du dela bilder med våra produkter så får du gärna det på: https://www.facebook.com/healing4-youkarlstad